Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Prov. Gronings Tiental (Delfzijl) – BEGB Britsum

Prov. Gronings Tiental (Delfzijl) – BEGB Britsum , 28/10/2017.

Toch altijd weer een hele reis, maar och, wanneer het punten oplevert, ben je zo weer thuis. Bovendien weten we dat er nog 12,7 ha. aan aardappelen in de grond zitten en aan bieten nog meer dan 25 ha. Ruurd Winkel, nu voorin vanwege de nieuwe knie, houdt alles scherp in het oog. Hij meende zelfs nog een bladrol exemplaar te zien, maar we reden te snel om dat precies waar te nemen. Het suikergehalte van de bieten wist ie weer wel. Bijna 17 % en dat in 2017. Eeltsje en Roel waren ook aan boord. Eeltsje , tot op het bot verkleumd, want die stond om 10 uur al buiten terwijl wij om half elf keurig Birdaard binnen kwamen. Eeltsje weet nu dat op het kruispunt 2946 hele stenen liggen en 545 halve. Dat misverstand was ontstaan door feugelsyman Jeppe. De wedstrijdleider Pieter wist helemaal niet dat Jeppe de trekvogels ging spotten. Enfin, het is weer goed gekomen. Laat er nou ook in Delfzijl een heeele grote vogeltentoonstelling zijn op 9 en 10 november. We hebben Jeppe alvast ingeschreven, want zijn ‘ ouwehoer’ papegaaien , dwarsgestreepte zebravinkjes zullen daar hoge ogen gooien. Sietse nam nog even een vrijkaart mee en een handvol consumptiebonnen. Maar ‘stand- Willem Lep (ja die van leptop) wist glorieus te winnen. Hulde. Helemaal geen vastloper, zoals tegen Sake, afgelopen maandag. Maar eerlijk is eerlijk: Pieter begon met de victorie, al hielp zijn tegenstander hem flink, door te zeggen :”Nou geef ik zo maar een schijf weg”.

Dat was niet zo want ik telde de schijven. Precies gelijk. Pieter had het natuurlijk wel gehoord, ging diep nadenken en zag uiteindelijk, met nog een paar minuten op de klok de één om twee. Stoppels gaf de brui er aan na een dreigende slagzet. Prompt verloor Yke van Karmoen, dus de stand weer gelijk. En toen kwam Willem zijn overwinning. Dit werd nog groter toen Sietse zwendelde. Het had remise kunnen zijn, maar Sikkema was niet sikkeneurig en gaf het punt cadeau! Wat een weelde, zo’n voorsprong. Roel was een schijf achter gekomen na een zetje van de Fries om utens, Hans van der Veen. Maar Roel maakte het hem zo moeilijk dat hij remise aanbood, terwijl er nog geen veertig zetten gedaan waren. Dat vraagt om moeilijkheden, want reglementair is dat niet mogelijk en zou er een dubbele nul in de uitslag komen. Nadat ik hen dat verteld had, werd op de veertigste zet de vrede getekend. Zelf had ik tegen Koos Prak een leuke partij. Koos koos voor een opdringerige stand , maar ik wist dat wel te pareren. Sietse meende dat ik ergens de winst had gemist, maar daar ben ik niet zo zeker van. Remise. Ruurd had ook alle problemen onder zijn nieuwe knie en ging er een gestrekt been in voor een punt. Reinout wist zich aan de druk van Johan Zijlstra te onttrekken en scoorde ook een fraai punt. Tovenaar Jan deed het weer goed. Winnen? Misschien, maar een vol punt is ook niet mis. Eeltsje loerde op een miszet, maar die kwam er niet. Alweer een punt. We kwamen luid joelend de sporthal uit. Met 8 – 12 gewonnen. We zouden zo voor 25 euro de man ervoor getekend hebben op afgelopen vrijdag. Zelf had ik mijn brood vergeten, ben naar de bakker gegaan om verse kadetjes. Voor me vroeg een sexy dame, die aan de beurt was,  aan de dikke bakkersvrouw of die wist hoe oud ze was. De bakkersvrouw dacht van veertig, maar de slanke lady was al 54 en tripte triomfantelijk  naar haar auto. Ik was snel klaar en wilde in de Polo stappen. Maar  ze zag me en vroeg of ik wel wist hoe oud ze wel niet was. Ik liep op haar toe , bekeek haar van onder tot boven en zei: ‘Wanner u me innig kust, vertel ik exact hoe oud u bent. Wanneer ik fout zou zitten, zou ze van mij 50 euro krijgen. Dat leek haar wel wat. Ze zoende me uitbundig en dacht ook nog dat ze van mij 50 euro zou krijgen. Ik liep naar mijn auto en zei dat ze exact 54 was. Haar mond viel open van verbazing. “Hoe weet u dat zo precies” vroeg ze met een verbaasde blik in haar ogen. “Wat is uw geheim?”.  “Ik stond achter u bij de bakker” zei ik en reed weer naar de damarena! Wat je al niet meemaakt op zo’n zaterdag.

1.    Johan Zijlstra   - Reinout Sloot                       1-1-(8)
2.    S.J Rozema-  Jan Peters                                   1-1(9)
3.    Koos Prak – Sjoerd D. Schaaf                          1-1(6)
4.    K.R. Sikkema – Sietse Bronger                        0-2(4)
5.    Johannes van der Veen –Roel Toering          1-1-(5)
6.    Ronald Karmoen- Yke Miedema                     2-0(2)
7.    Jacques  Galliard – Eeltsje Terpstra                1-1(10)
8.    P. F. Stoppels- Pieter Dijkstra                           0-2(1)
9.    J. Westerdijk- Ruurd Winkel                             1-1(7)
10.     F. E. Franssen – Willem Lep                             0-2(3)
                                                                             ----------
                                                                               8-12

Sjoerd D. Schaaf

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.