Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Prov. Gronings tiental-BEGB

Een slapende vos pakt geen hoenders.

Via de toeristische route (O.B. Zijl/Birdaard en Lauwersoog) kwamen we in Delfzijl aan. Onderweg hebben we de mollenbulten geturfd. De drie man kwamen elk boven de 3000. Dus meer dan 10.000 in totaal. Veel en veel meer dan twee jaar geleden. Een toename van meer dan 20 %. Gek genoeg spelen de politieke partijen daar helemaal niet op in. Wat een werkgelegenheid blijft daardoor onbenut. En dat terwijl het werk zo van de auto heel goed waar te nemen is. Ik denk dat het ongenoegen tegen de politiek zich daarop moet richten. In Den Haag moeten ze zich toespitsen op ‘Waar is de mol’ in plaats van ‘Wie is de mol’. Nieuwsuur zou best een hele uitzending aan de mol kunnen vullen. Maar dit terzijde. Diplomatie is toch voorzetting van de oorlog maar met andere middelen. Vandaar dat we een zogenaamde vijand van het dambord proberen te vegen. Best moeilijk. Hoewel de kleuren zwart/wit zijn, proberen we niet zo te denken in onze verdere ideeën. Al begonnen we glorieus. Reinout had een prachtige forcing tegen Sietse Rozema en zat op rozen. Daarvoor echter was Roel al gesneuveld tegen Koos Prak. Roel werd tot een prak geprakt door Prak. Niks voor Roel anders, want hij  is een constante dammer. Maar een uitglijder kan. Eeltsje was nog bij het mollen tellen, want hij liet zich door Ronald Karmoen villen. Zelf kon ik ook geen deuk in een pakje boter krijgen. Heb waarschijnlijk een kansrijke positie gemist, maar de taaie Bakker die op verschillende damclubs in de omgeving van Delfzijl speelt, haalde een punt. Invaller Willem speelde goed en kwam geen moment in gevaar. Klaas vocht voor wat ie waard was, maar verzuimde volgens de omstanders remise. Jammer. Sietse speelde een geweldige partij tegen de sterke Johan Zijlstra. Hij had graag willen winnen, stond ook een schijf voor, maar dat was meer wens dan werkelijkheid. Pieter speelde heel goed en damde Rob v. Heukelem van het bord. Voorwaar, een goede prestatie van onze secretaris. Jan Peters kwam wel een schijf voor, maar kon niet voorkomen dat Kor Sikkema een tweede dam kon halen. Dus geen winst. Ruurd kwam steeds beter te staan tegen Erik Fransen. Zette zijn dam verkeerd volgens insiders  en kwam tot remise in plaats van winst. Daardoor misten we in onze laatste wedstrijd van het seizoen een punt. Jammer, maar dat zijn de feiten. We hadden het wel verdiend, maar een slapende vos pakt geen kippen. Het idee is niet verantwoordelijk voor de mensen die er in geloven. Dat geldt zeker voor de damzetten die je tevoorschijn tovert. En de beste spelers staan naast het bord. Zo is het dan ook wel weer.

Op de terugweg werd het tellen van de mollenbulten weer opgepakt. Het aantal bleek te zijn toegenomen. Misschien moet Marjan Thieme van de partij voor de dieren(klieren?) maar eens naar Groningen komen. Dan kan de economische schade door het CBS doorberekend worden. Resumerend: we hebben punten laten liggen in de 2de klas. Volgend seizoen staan we op scherp. Met plezier de wedstrijden verslagen, Klaas gaf op elk verslag een reactie! Waarvoor dank. Ik ben nu later met het verslag, prompt een reactie ‘verslag vergeten’. Blijkbaar hebben diverse leden te vergeefs op de mail gekeken.

Prov. Gronings Tiental  - BEGB Britsum

1.Sietse Rozema     - Reinout Sloot                             0-2(2)

2.Kor Sikkema- Jan Peters                                            1-1(9)

3.Johan Zijlstra- Sietse Bronger                                   1- 1)8)

4. Koos Prak – RoelToering                                           2-0(1)

5.Rob van Heukelem- Pieter Dijkstra                          0-2(7)

6.Jaques Gaillard – Willem Lep                                    1-1(5)

7.Willem Bakker- Sjoerd D. Schaaf                              1-1(4)

8.Ronald Karmoen  - Eeltsje Terpstra                          2-0(3)

9.Erik Franssen- Ruurd Winkel                                      1-1(10)

Geert Greven – Klaas Koopman                                    2-0(6)

Eindstand: 11 tegen 9.Sjoerd D. Schaaf 

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.