Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Roden/leek2 -Begb

We speelden tegen Roden?leek 2 een allesbehalve bloedeloze remise.
Zie stuk hieronder van Sjoerd.

KNDB  tweede klasse A : Roden/Leek 2- BEGB Britsum , 21/01/2017.


Sinds Trump nog geen dag aan de macht is, lijkt er van alles mis te gaan. ‘Dagobert Duck’ is vanuit zijn geldpakhuis naar Washington verhuisd en prompt blijkt dat ik(als chauffeur) wel in Leek geweest ben, maar niet heb gespeeld. Dan begin je aan jezelf te twijfelen. Staar naar mijn wedstrijdformulier en volgens de uitslagenlijst van de KNDB heeft mijn broer gespeeld. Nu weet ik dat die in Oostenrijk zit aan een aprés-ski. Maar soms zijn de wonderen de wereld niet uit. Er zijn inderdaad dammers van Huizum/Oldehove die soms vanuit Wenen terug komen om te dammen. Maar bij BEGB doen ze dat niet. Hylke zeker niet Technisch zou Hylke in zijn BMW automaat 2.6 liter die afstand wel afgelegd kunnen hebben, maar hem een beetje kennende, denkt hij momenteel in de verste verte niet aan dammen. Aan de andere kant zit ik nu wel lekker met mijn schoonzus in Oostenrijk. Die gedachte kan ik maar niet kwijt worden.

BEGB FIRST (Fenominale Inaugurele Rede Stupide Trump). Zie hier de betekenis van “first”. Wie zet dit recht bij de KNDB? Win je ook nog en dan gaat mijn jongste broer met de veren pronken. Maar een knotsgekke dammiddag. ‘Hun ‘ Pieter Dijkstra is te laat en vraagt dan ook nog “Wêr moat ik sitte”. Niemand die antwoordt, want ze durven geen Fries te verstaan in Groningen. Mijn antwoord was  dan ook ”Ik tink fan op in stoel”. Dat deed hij ook en raakte prompt even later een schijf kwijt aan Reinout. En Reinout houdt wel van zulke kadootjes. Al moet gezegd worden dat die Pieter zijn rug rechtte en Reinout moest er flink voor werken om de voormalige technisch leraar elektriciteit uit Haulerwijk de punten te kunnen ontfutselen. Invaller Willem Lep had als eerste een nul  te pakken. Trapte in een zetje. OK denk je dan, als Cambuur dan maar wint. Maar het werd nog erger. Good-old Klaas ging volledig de mist in, terwijl de mist buiten juist optrok. Maar hij speelde tegen een Homan. Op de onderlinge ging hij ook tegen Hofman onderuit! Onze eigen Pieter Dijkstra (compleet met een Youp van der Hek bril) stuurde Lodewijk de Hei de hei op. Maar Eeltsje deelde vandaag mee in de malaise en leverde de punten in. Toen won Reinout. Mijn broer (of ik) won(nen) van Evert Faber.  Tien keer hebben we het na gedamd en 10 keer kon hij niet winnen. Nog dacht hij dat zijn stand beter was. Dat heb ik toen maar zo gelaten. Maar de 6 tegen 6 was binnen. We kwamen zelfs op voorsprong want de taaie Roel won. Wat een weelde. Maar Jeppe (die zich daarvoor uit een netelige stand zichzelf weer boven water geworsteld had) ging de fout in een remisestand in en je raadt het al. Verlies. Het zou toch geen zwarte zaterdag worden? Jan, aan bord 1, kwam op verlies te staan. Maar wonder boven wonder, miraculeus, onze tovenaar kwam plotseling in winnende positie. En dan slaat Jan toe. We stonden weer voor. Alle hoop was op Ruurd gevestigd. Maar de Groningers geven gas. Dat doen ze al jaren en met succes. Wij zitten er warmpjes bij. Het was zo spannend, dat Roel zich stompte aan een plek op zijn hand en het bloed stroomde door het speellokaal. 112 bellen hoefde net niet, maar stop maar eens een bloedende plek. Bloedtransfusie hoefde niet toegepast te worden. Al had Ruurd met alle plezier dat wel willen geven. Want beiden wonen op Ouwesyl, dus dat was wel in orde geweest. Ik denk niet dat het incidentje Ruurd gehinderd heeft, maar die tastte wel mis. Het gas geven heeft resultaat gehad. Maar misschien wil de KNDB mij mijn winst ook gunnen. En dan winnen we met 10 tegen 12. Het zou zo maar kunnen.

1.    W. ten Damme     Jan Peters                    0-2(9)

2.    D. Holtman          -Jeppe Bronger             2-0(8)

3.    P. Dijkstra           - Reinout Sloot                0-2(5)

4.    Lo de Hei            - Pieter Dijkstra                0-2(3)

5.    E.Faber               - Hylke/Sjoerd Schaaf      0-2(6)

6.    H.Scholte           - Roel Toering                    0-2(7)

7.    W.Schreuder –    Eeltsje Terpstra                  2-0(4)

8.    H. van der Berg-  Willem Lep                        2-0(1)

9.    E. Kuiper             - Ruurd Winkel                  2-0(10)

10.Jan ( en geen Jaap)Hofman-Klaas Koopman2-0(2)

Eindstand: remise.Sjoerd D.  Schaaf (chauffeur, toeschouwer en speler).

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.