Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Huizum 2-BEGB

Huizum 2-  BEGB Britsum KNDB 2de klas. 10/12/2016.

De normale opstelling, voor zover normaal normaal is. Maar deze dammiddag leverde wel interessante partijen op. Hans van Dijk speelde tegen Roel toering. Roel ‘overzag” de Coup Royale en Hans sloeg royaal veel schijven. Dat betekende een achterstand. Jan Terpstra speelde traditioneel tegen Jeppe. Jan had voordeel, zonder meer, maar kon niet winnen. Wel was zijn tablet wat in de war en moest hij de partij ‘bijwerken”. Over werken gesproken: bij ons team werken er nog maar 2, bij Huizum waarschijnlijk nog 3. Het kan vast geen kwaad om daar iets van te zeggen. De werknemers wat raad te geven hoe je met je meerdere kunt omgaan. “Wil je meer of minder werk? Meer natuurlijk. Nou daar kunnen we voor zorgen… om maar eens een  onderwerp erbij te slepen”.

Chef :’Dit is de vierde keer dat je te laat bent. Weet je wat dat betekent? Werknemer: ‘Dat het dan nu donderdag moet zijn’.

Chef tegen de werknemer, die ’s middags op komt dagen: ‘Waar was je vanmorgen?’. Werknemer: ‘Thuis, want u zei gister tegen mij dat ik beter de krant thuis kon lezen’!

‘Waarom verdient meneer Jansen vandaag niks? “Hij vervangt de chef.

Chef: ‘Wie heeft je gezegd dat je de hele dag kunt luieren, alleen al om het feit dat ik je twee keer gekust heb?’ Secretaresse: ‘Mijn advocaat’!


Chef: ‘Wij zoeken iemand die niet werkschuw is en nooit ziek”. Werknemer: ”Neem mij in dienst, dan help ik zoeken”!

Zelf speelde ik , net als vorig jaar, tegen Henk Veldhorst. Vorig jaar remise, nu won ik , dankzij de bomzet. In plaats van mezelf op te blazen , blies ik daarmee Henk op. Al moest hij daarvoor nog wel een “minder goeie zet doen”. En dat deed ie. Ruurd stond een schijf voor en leek op de winst af te gaan. “Ouwe Syl gaat nooit ferloren”, maar hij ‘fergriemde” (zoals hij zelf zei, de stand en kreeg een nul om de oren. Reinout zette Meinze Feenstra onder druk. Die kreeg het er koud van en hield de jas aan. (Vorig jaar ook) Maar Reinout had voordeel en toen kreeg Meinze het benauwd. Deed de jas uit en verloor. De oudste dammer Klaas stuurde Fedde resoluut de laan uit. Weer twee punten. Eeltsje speelde tegen Bram Scholma, je weet wel, de broer van… Hij hield het hoofd koel en via secuur manoevreren leverde dat weer een punt op. Onze secretaris leek voordeel te hebben, maar moest een puntendeling toestaan. Technicus Thijs bij het MCL wist een punt te veroveren. De beide ‘oliekoeken” (inwoners van Bolsward) moesten tegen elkaar. Jan ‘vergat “te winnen. En Gerrit was blij met het punt. Jan was zelf niet tevreden over zijn spel, maar remise tegen de penningmeester van de PFDB is toch ook wel weer knap. Jan de Vos wist uiteindelijk Sietse Bronger te vloeren. Jan met diverse omleidingen wist via omleidingen op het bord te winnen. Al had de partij korter gekund. Dat zag Sietse ook wel en bedankte Jan eerst voor het ‘laten leven’. Het mocht niet baten. Dat betekende remise of te wel 10 tegen 10. Jammer, want de volle winst is op het bord geweest.

1.Gerrit Reitsma    - Jan Peters                                 1 – 1 (9)

2.Thijs Talsma – Pieter Dijkstra                                1 – 1 (8)

3.Jan de Vos – Sietse Bronger                                  2 – 0 (10)

4.Meinze Feenstra – Reinout Sloot                         0 – 2 (5)

5.Jan Terpstra – Jeppe Bronger                               1 – 1 (2)

6. Hans van Dijk – Roel Toering                               2 – 0 (1)

7. Henk Veldhorst  - Sjoerd D. Schaaf                     0 – 2 (3)

8.Eeltsje Terpstra – Bram Scholma                         1 – 1 (7)

9.Bart Adema – Ruurd Winkel                                 2 – 0 (4)

10.Fedde van der Laan – Klaas Koopman              0 – 2 (6)Eindstand : 10 tegen 10.Sjoerd D. Schaaf

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.