Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Van de voorzitter

BEGB

Dat corona ons nog steeds in de greep houdt, betekent dat erin zowel de provinciale en nationale competitie niet gespeeld wordt. Jammer, maar het is niet anders. Sommige clubs spelen zelfs geen onderlinge competitie (meer). En niet alleen damclubs hebben met de regelgeving omtrent het covid virus te maken, de hele samenleving zit min of meer behoorlijk op slot. Misschien mogen we in de nabije toekomst zelfs ook geen onderlinge meer spelen, wanneer de regelgeving van het kabinet nog strenger wordt. Het heeft ertoe geleid dat we zelfs niet meer in Britsenburg terecht kunnen als speellocatie. Gelukkig kunnen we nog in de Molewjuk (Bitgummole) spelen. Op dit dienstencentrum zit wel een gedeeltelijke horecavergunning, maar hoeft niet te sluiten wanneer er geen consumpties gebruikt worden. We zien wel hoe lang we hier terecht kunnen. Het spreekt vanzelf dat wanneer het dorpshuis in Britsum weer open is, we weer naar Britsenburg gaan. Maar ik kan nu bij wijze van spreken een ‘thuiswedstrijd’ spelen.

Ons clubblad, de BEGB ’er, en het nog enigste dammagazine in Fryslân moet toch gevuld worden. Dat zijn we verplicht t.a.v. onze adverteerders. Maar nu de competities stil liggen en we geen wedstrijdverslagen kunnen schrijven, proberen we het op een andere manier. Niet dat er veel dammers in de pen klimmen, toch stellen ze de BEGB ’er op prijs. We doen ons best. Natuurlijk proberen we de regelgeving t.a.v. het virus te handhaven. Ik zit nu ook al met het mondkapje op mijn kamer achter de computer, want je weet het nooit. En we weten dat sommigen voor geen meter luisteren, laat staan voor anderhalve meter, toch d(r)ammen we door!

In de onderlinge competitie zijn er al wat verrassingen gevallen en dat geeft ‘kleur’ aan het damgebeuren. Klaas Koopman laat zich niet uit het veld slaan en komt trouw met de taxi! Sipke de Boer heeft al mooie partijen laten zien, maar is nog niet beloond met de nodige punten daarvoor. Enzovoort Het is soms net voetbal. Meen je te scoren, dan heeft je tegenstander soms een nare verrassing. In ieder geval: veel damplezier, zelfs in deze gekke tijd. Ooit zal het weer net gaan als voor de coronaperiode.

Sjoerd D. Schaaf, voorzitter BEGB

Laatste geplaatste foto's

t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.