Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

BEGB Britsum – dc Winschoten, KNDB 2de klas, 15/10.2016.

BEGB Britsum – dc Winschoten, KNDB 2de klas, 15/10.2016.

Het had niet veel gescheeld of ik had helemaal niet gedamd vandaag. Heb ik wel en verloren, maar toch. Iemand meende dat je met een grote Volvo van het onverharde boerenerf voorrang hebt. Ternauwernood slalomde ik half over het erf, waar gelukkig geen paal stond, remde piepend en de Volvo met dame achter het stuur( dat zie je dan wel scherp!) stoof snel weg. Een achtervolging had geen zin, bovendien moest ik eerst even van de schrik bekomen. Voor je het weet, lig je momenteel in het ziekenhuis en wanneer daar geen reden toe is, wil ik het maar zo laten. Maar gedamd werd er wel. Winschoten (vorig jaar in eigen huis door ons aan de kant gezet) had alle adrenaline van een jaar gespaard. Kwam met een nieuwe sterke tegenstander op de proppen en schoot dadelijk met scherp. Ikzelf was het eerste slachtoffer, al moet ik erbij zeggen, ik slachtofferde me zelf. Een prachtige partij, maar ik schoot wel, maar te kort. Pieter was het tweede slachtoffer (notabene Katrinus Posthumus, oud BEGB’er zo’n 15 jaar geleden).. Ruurd leek te gaan winnen, had wel veel tempovoordeel, maar na een schijfoffer was de stand al te dun om te winnen. Klaas, zich hevig verzettend, moest toelaten dat Ben victorie ging kraaien als een regelrechte Grunniger haan. Roel haalde met een prachtige zet wel een plusschijf, maar kon ondanks de schijf meer niet winnen. Mulder maalde gestaag door en haalde een punt. Jeppe had de “Jeppe” zet er uitgehaald, heel mooi, maar het leverde wel schijfverlies op, in plaats van schijfwinst. Ondanks deze tegenslag 'vogelde‘' hij wel naar remise. Eeltsje lag bij Ben onder de dekens. Dat beviel helemaal niet, moest schijfverlies toestaan, deed een uiterste poging om een punt te halen, maar werd ruw uit het bed gewipt. Dekens pakte de 2 punten. Jan speelde een solide partij, maar moest aan Lubberink jr. de eer laten. Reinout wist van pa Lubberink te winnen en jammer genoeg ging “Zo vader, zo zoon” hier niet op. Sietse speelde wat ie kon, maar Pronk pronkte met de punten. Nou, een stevige nederlaag, iets geflatteerd misschien, maar wel terecht. Deze ploeg zien we volgend jaar denk ik niet terug. Die gaan promoveren. De Winschoter ploeg ging vervolgens snel terug naar het Winschotendiep. Daar gingen ze zelf kopje onder, om de overwinning te vieren. Dat hoort tegenwoordig zo. De KNDB schrijft het nog niet niet voor, maar er wordt over geroezemoesd. Huizum 2 is ook titelkandidaat, dus dat wordt een heftige strijd op de honderd velden.

Een vrouw komt de kledingzaak binnen en zegt: ‘Ik wil de jurk in de etalage passen’. De verkoopster”Maar mevrouw, we hebben wel pashokjes hoor”. Hoe klinkt de bel van de lingeriewinkel? Stringelinggeling.

Iemand onder de loongrens wint de lotto. Had gaat deftig eten in een duur sterrenrestaurant en bestudeert de menukaart. “Ober, wat is kaviaar?”. Visseneieren, meneer. “OK, doe maar twee, hard gekookt graag”. De meester is jarig. Hij vraagt de kinderen in de klas naar zijn leeftijd. Niemand die het precies weet, tot Klaas zijn vinger  op steekt. “42, meester”. Goed zo Klaas en hoe weet je dat? Klaas: “Mijn broer is 21, dat is de helft en hij is een halve idioot”.

1.Reinout    -  Geert                                 2 – 0 ((9)

2.Jeppe       - Martin                                1  - 1  (6)

3.Jan – Gerco                                           0  - 2 (8)

4.Sietse – Jacob                                       0  - 2 (10)

5.Pieter – Katrinus                                  0  - 2  (2)

6.Roel – Marchimus                              1  - 1 (5)

7.Eeltsje – Jacob                                     0  - 2 (7)

8 Sjoerd – Johan                                     0  - 2 (1)

9.Ruurd – Jan                                          1  - 1 (3)

10.Klaas – Ben                                        0  -  2 (4)

Eindstand: 5 ten 15.Sjoerd D. Schaaf

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.