Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Winschoten-BEGB

jelteveld


OP DE FOTO JELTE IN ACTIE.

HIJ WAS ALS LAATSTE UIT EN WIST HET 13E PUNT BINNEN TE HALEN.


KNDB 2
de klasse A WINSCHOTEN – BEGB BRITSUM, 28-11-2015.

Na een lange enerverende reis kwamen we in Winschoten aan. Hoewel we ruimschoots op tijd aanwezig zouden moeten zijn in Winschoten, haalden we maar net de dead line van 12 uur. Oorzaak: gevolgen van gebeurde ongelukken. Dat zorgde voor filevorming en vertraging. Ook de andere 2 auto’s hadden daar last van. De auto van Reinout ging volgens sommige passagiers bijna door de geluidsbarriére, maar vliegen deed ie net niet.

Eerst haalde ik Jeppe op. Deze week gaf hij te kennen dat zijn auto kuren had. Ik mailde terug : RENAULT RIJDER (Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd). Jeppe de automarkt op en komt thuis met een OPEL. (Overal Pech En Last) Schiet niet op, van de regen in de drup. Enfin, we wachten af. Toen haalden we Roel op in mijn sjoemelsoftware VW. Ruurd kon niet mee, omdat zijn vrouw ernstig ziek is. We wensen Ruurd en familie veel sterkte toe. Daarna Willem in Stiens. Willem is ons geheime wapen tot nu toe. Hoewel Cambuur de vorige avond  van de Graafschap verloren had, was hij in opperbeste stemming. Eén donker wolkje echter: in de wandelgangen gaat het gerucht dat na de Kerst waarschijnlijk Foppe de Haan trainer gaat worden van de hoofdstedelijke club. Foppe heeft zijn naam mee: hij kraait die spelers van Cambuur wel wakker. Willem is er niet gerust op. Maar toch werd al wel het bestuur van Cambuur met burgemeester Crone in de catacomben van het H’veen stadion gesignaleerd.

Dan de partijen maar: zelf werd ik op een nederlaag getrakteerd door een diepe zet. Dus alle lof voor de gepensioneerde werkvoorbereider Lubberdink. Voor hem een mooie overwinning. Aan de ogen geopereerd en een nieuwe bril zijn dus niet voldoende. De scheidsrechter heette ons welkom en verzocht ons op de hun site voor Specsavers te stemmen. Dat ga ik nooit doen. De meest irritante reclame is van die brillengroep. Laten ze maar gratis brillen geven. Snel daarop kwam Sietse  met twee punten aanzetten. Hij had ook de tegenstander met de laagste rating. En zowaar, Eeltsje raapte twee punten op na een blunder van zijn tegenstander. En nog was de koek niet op. Oud bakker Roel sleepte de broodnodige twee punten uit de bakkersoven. Jeppe speelde Henk Prak in de prak en weer twee punten. Willem speelde een goede partij, heeft volgens mij de winst gemist. Maar deed Cambuur alle eer aan met een gelijkspel. Reinout stond tegen Jacob Pronk wel een schijf voor, maar dat was niet voldoende om de winst te behalen. Pieter bood toen zijn tegenspeler remise aan en daarmee was de overwinning al een feit. Jan Peters stond wel een schijf achter, maar had compensatie. Uiteindelijk kwam hij nog een schijf voor ook. Onze tovenaar uit Bolsward probeerde dat ook nog in winst om te zetten. Maar het werd remise. Jelte kwam achter, toen nog twee schijven, maar “verdiende “door een gunstige dam ook weer enkele terug. Remise. Betekent dat we in het hol van de leeuw een 13 tegen 7 overwinning behaalden! Blijkbaar hadden ze verkeerde glazen in die brillen van Specsavers.

Een overwinning is wenselijk, maar bij belasting aangifte is een vergissing ook wenselijk en menselijk. Een foute zet, zoals die van mij, is ook menselijk.

En soms moet je ook inzien  dat je wakker moet worden, want je slaapt in je eigen tijd. Fijn, zei de zon en ze was in de wolken.

Dan is ook nog de klimaatconferentie begonnen. Ik kom er niet onderuit om daar wat over te zeggen. Code oranje is de term dan. Dat had het voetbal oranje beter kunnen doen. Is het glad, dan kan het vriezen of dooien. Maar wanneer je op je snufferd valt , ben je te laat met strooien”.

Lachen kost minder dan elektriciteit  en het geeft evenveel licht. En is nog duurzaam ook.

Een overwinning als deze had ik bij voorbaat voor getekend. Had ons een lange reis bespaard en fileleed.

S.D. Schaaf

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.