Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Hylke bekerkampioen van de B groep.

hylkebkampHylke bekerkampioen van de B groep.

Op de foto ziet u de beide kemphanen nog volop in de strijd. Foto is wat wazig en op zijn kant. Maar ja krijg die mannen er maar eens goed op....

 Afgelopen maandag ging er een siddering door de zaal van Britsenburg. Cambuur (Willem) moest tegen AZ (Hylke) voor de beker(uitslag ook geldend voor de competitie). Het werd er voor beiden erop of eronder. Willem moest winnen omdat hij tegen Jaap remise had gespeeld, terwijl Hylke van Jaap had gewonnen en dus aan remise genoeg had. In het middenspel wist Hylke een schijf te winnen en leek op een eenvoudige winst af te stevenen. Niets was echter minder waar. Nadat Hylke op de 39e zet de winst had gemist , moest hij nog tot het eind toe op zijn tellen passen. Dit deed hij met remise als resultaat.
Uitslag: 1 Hylke 2) Willem en 3) Jaap.

 Voor de competitie zaten er afgelopen maandag 16 van de 17 dammers aan de borden. Een geweldige opkomst dus. Reinout won van Sietse in een positioneel uitstekend verzorgde partij. Roel speelde voor de 7e keer remise. Een prestatie van formaat. Deze keer was Sjoerd de gelukkige. Ruurd won van Jaap. Jaap die vorige week Pieter nog op remise hield kon het deze keer niet bolwerken. Eeltje speelde zowel voor de beker als de competitie tegen Hans. Hier was Hans duidelijk de sterkste waardoor Eeltje na een sterke seizoensstart naar de middenmoot is afgedaald. Sipke boekte zijn 2e remise. Deze keer werd Yke het slachtoffer. Sake had winstkansen tegen Sytze T. Hij wist ze echter niet te verzilveren. Remise dus. Willem remiseerde tegen Hylke zoals al eerder vermeld. Hylke heeft zich voorgenomen om dit jaar hoog te eindigen zo lijkt het. Tot slot moest Jeppe lang wachten tot Pieter het opgaf. Na net de tijdscontrole te hebben gehaald moest Pieter lijdzaam toezien hoe hij positioneel verloren stond.

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
BritsumĀ 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.