Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

7 en 14 september

Uitslagen van 7 en 14 september.

Op dit moment zijn er al weer 3 ronden gespeeld. Hans was ook weer van de partij en liet direct merken dat hij voor het kampioenschap gaat. Hij versloeg zijn waarschijnlijk grootste concurrent hierbij (Reinout) en nam in het kielzog hiervan ook Willem nog even mee.

Reinout nam afgelopen maandag sportief wraak door Jeppe aan zijn zegekar te binden. Tot 4 om 4 was er weinig aan de hand. Maar zoals Reinout placht te zeggen : “het gaat om de details” kwam ook hier weer uit. In een 4 om 1 stand moest Jeppe capituleren.

Dit jaar moeten we ook vooral de Terpstra’s in de gaten houden. Eeltje staat bovenaan met 2 overwinningen en een gelijkspel. Hij moest echter deze keer een puntje aan Pieter laten. Sijtze pakte zijn 2e overwinning op rij ten koste van Sipke en Willem. Wilco herstelde zich van het verlies in de eerste ronde. Tegen Sjoerd pakte hij een puntje.

Ook Hielke was weer aanwezig. Hij speelde tegen Ruurd zowel geldend voor de beker als voor de competitie. In een gelijkopgaande strijd was er weinig van te zeggen. Op dat moment haalde Hielke een gehaktbal en dan weet je het wel. Na 4 happen haalde hij er een zet uit en Ruurd kon meteen opgeven.

Roel is van plan remisekoning van dit seizoen te worden. Hij behaalde zijn 3e remise op rij. Dit keer tegen Yke. Ik verdenk hem ervan dat in alle 3 gevallen het remisevoorstel van hem kwam.

Sake ging met de hakken over de Sloot tegen Sipke. Sipke wist de schijf winst niet te verzilveren en Sake ging er alsnog met de winst vandoor.

Jaap moest tegen Sjoerd een schijf offeren om niet nog meer in de problemen te komen. Dit ging ten koste van de partij. Winst voor Sjoerd.

Sietse B. haalde zijn 2e overwinnig op rij en is van plan hoog te eindigen dit jaar.

Zonder puntverlies zijn Sietse B, Hielke en Hans. Dit gaat spoedig veranderen zodra ze tegen elkaar spelen…

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.