Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Damavond 24 augustus 2015

Eerste damavond van BEGB.

Gisteravond op 24 augustus zijn we weer gestart met dammen. Er kwamen maar liefst 15 dammers opdagen. De eerste avond hadden de kenners bedacht om alvast de 1e bekerronde af te werken. Deze uitslag geldt dan tevens als competitie resultaat. Tot 22:00 uur was er nog niets aan de hand. Nog geen enkele domme zet gedaan na een hele zomer damloos doorgebracht te hebben. Voor sommigen was het echter een damdoor jaar. Ze hebben meegedaan aan de zomercompetitie. Sietze Terpstra en Reinout Sloot wonnen in hun klasse een derde prijs. Omdat er 1 persoon teveel of te weinig was, kon Reinout mooi de competitie van het komende jaar invoeren.

Jaap en Yke maakten er een spannende partij van met licht voordeel voor Jaap. Echter Yke wist toch de veilige remisehaven te bereiken. Jaap bekert verder op grond van een lagere ranking.

Sipke en Ruurd speelden als enige stel geen bekerronde. Ze waren als 2e uit en Ruurd won, hoewel er volgens Sietse B. meer voor Sipke had ingezeten.

De gebroeders Terpstra lootten tegen elkaar. Het zal wel remise worden zei Eeltje. Niets was minder waar. Het zetje van Weiss leverde hem de volle winst op.

Sjoerd had deze zomer staar operaties ondergaan. Hij zag alles veel beter zo was zijn commentaar. Pieter trok zich hier echter niets van aan. Hij wist een –volgens mij- nogal dure dam te nemen. Twee schijven achter en later nog een derde. Beter duur dan niet te krijgen heeft Pieter gedacht. Sjoerd kon staren naar het bord wat hij wilde maar Pieter zag alles net iets beter. Winst voor Pieter dus.

Ikzelf speelde tegen Roel. Behalve dammen was het ook de avond van de vliegen. Op een gegeven moment had ik er vier op mijn schijven zitten. Record zo bleek. Op mijn vraag aan de barkeeper waar die krengen vandaan kwamen antwoordde hij: bij de vliegbasis…. Ja daar sta je dan met je goeie gedrag. Het wachten was verder op het remise-aanbod van Roel. Dit kwam na zo’n 40 zetten. Ik nam dit iets te enthousiast aan omdat door een lagere ranking Roel door was in de bekerronde. Volgende keer even beter opletten.

Sake nam het op tegen Willem. Dat was een partij waar veel bij gepraat werd. Sake kon een schijf winnen, maar stelde dit nog even uit. Na nog een aantal zetten Willem in spanning te hebben gelaten kwam hij tot de ontdekking dat Willem een verdediging had gevonden om de schijf te behouden. Van uitstel komt afstel in dit geval. Resultaat: Willem won!

Tenslotte zaten Sietse B. en Wilco nog een spannende partij te dammen. Sietse had de zaken iets beter voor elkaar en wist Wilco op de knieën te krijgen.

Uitslagen:

Sipke-Ruurd 0-2, Yke- Jaap 1-1, Sietze – Eeltje 0-2, Jeppe – Roel 1-1, Sake-Willem 0-2, Sjoerd – Pieter 0-2, Sietse-Wilco 2-0.

Na de wedstrijd bleken de nieuwe gehaktballen weer als vanouds te smaken.

Jeppe

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.