Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Reinout weer in de prijzen.

zomertoernooi17-08-2015: Bernard Post winnaar Open Zomercompetitie Fryslân, Sipke Doller 2e en Reinout Sloot 3e.

(door Gerrit Terpstra)

De laatste ronde van dit interprovinciale toernooi werd afgelopen maandagavond gehouden in de damarena van damclub TTS uit Surhuisterveen. Zoals bekend zou er in de laatste ronde nog de nodige spanning kunnen ontstaan, mede door het gehanteerde moyennesysteem waarbij niet alleen het eigen resultaat geldt maar ook het gemiddelde van de tegenstanders wordt meegerekend.

Dit bleek achteraf ook het geval te zijn.

Koploper in de eerste 14 ronden Reinout Sloot uit Leeuwarden moest uitkomen tegen senior Durk Douma. Douma verweerde zich uitstekend en behaalde een gelijkwaardige remise.

Bernard Post wist wat hem te doen stond en was door de loting aangewezen op de koploper in de B groep Jan de Vos uit Akkrum. Zoals bekend van Bernard wist hij positioneel voordeel te behalen en trok de winst naar zich toe. Sipke Doller uit Haulerwijk die ook nog in de race was voor de prijs was te sterk voor de koploper in de C groep Klaas Mondria uit Wolvega.

De computer moest aan het werk om het cijfer achter de komma te berekenen.

Uiteindelijk moest Reinout Sloot die het gehele toernooi bovenaan had gestaan accepteren dat hij naar de 3e plaats werd doorverwezen en kon Bernard de bokaal in ontvangst nemen en zich toernooiwinnaar noemen met 5 duizendste punt voorsprong op Sipke.1. Bernard Post       1.317

2. Sipke Doller       1.312

3  Reinout Sloot      1.296

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

De (historische) uitslagen worden bijgehouden door Willem Lep. We willen graag het archief in orde hebben. Als iemand nog gegevens heeft die ontbreken op de website, stuur dan even een mailtje naar penningmeester@begb.nl. Zo zoeken we ook nog teamopstellingen van competities, bekeruitslagen, namen en verbetering van gegevens die niet correct zijn vermeld.