Bezint Eer Gij Begint

Damclub BEGB

Gebroeders avond op slot avond voor de competitie

De laatste competitie avond kon op voorspraak van onze competitie leider  spelers op eigen  verzoek tegen elkaar uitkomen ( bijvoorbeeld om de plaatsen 1.2.3 ) . De gebroeders Schaaf wouden graag tegen elkaar dammen en dat zelfde wouden de gebroeders Bronger ook. Willem en Sake zouden tegen elkaar uitmaken wie kampioen zouden worden van de B. Omdat er op deze avond oneven aantal spelers waren had Reinout zich een vrije avond verschaft. ( Hij was toch al de club kampioen ). Bij Hylke tegen Sjoerd stond veel op het spel zou Hylke winnen dan kon hij bij verlies van Willem of Sake nog kampioen worden in de B. Hylke deed wat hij moest doen winnen van Sjoerd en was nu afhankelijk wat Willem en Hylke deden. In een scherpe partij om de winst zat er niet meer in dan remise en werd Willem kampioen van de B en promoveert na de A. Sake werd door Hylke nog afgehouden van de tweede plaats waardoor Sake derde werd. Sietse wou graag revanche nemen op Jeppe maar moest weer in verlies berusten. Eeltje en Ruurd  damden  nog remise en dat deden Sipke en Jaap ook. Berttus wist Yke op remise houden en laat zien dat het volgende zeisoen rekening gehouden moet worden met  Berttus  die weer begint op 2 September.

Sipke verrast met zege tegen Hylke

Op de één na laatste ronde verraste Sipke door nu niet eens een fout te maken door een degelijke partij  Hylke de bietenbult op te sturen. Hylke was zo geschrokken hierover dat hij op gaf  maar had er nog wel een remise uit kunnen halen .Sake moest  in het eindspel ook de winst laten aan Reinout al moest die alles uit de kast halen om Sake er onder te krijgen. Berttus  maakte het  Eeltje zeer moeilijk maar kwam ook wat te kort ,maar Berttus gaat steeds beter dammen. De onderlinge strijd door de  gebroeders Bronger bleek Jeppe nu de sterkste. Ruurd was snel uit tegen Jaap, en was snel weer weg. We zullen maar denken dat de bloemetjes nog water  moesten hebben. Willem had dit keer niet veel moeite met Yke kwam twee schijven voor en ging hierdoor wat te nonchalant met de stand om en moest  door wat foutjes nog oppassen dat Yke nog terug kwam . Willem moest hierna ook alles uit de kast halen om Yke er nog onder te krijgen .Verder wensen wij Pieter veel sterkte toe met zijn operatie in het ziekenhuis en hopen dat hij weer gouw de oude word.

Weinig leden op de club avond

Dit keer waren er weinig leden aanwezigen op de club ,je kan zien dat het naar het einde gaat. Nog twee wedstrijden te gaan en dan is het gebeurt. Yke kon het Sietse niet moeilijk maken en moest een nul incasseren. Ruurd kon dit keer geen potten breken tegen Jeppe en moest ook in verlies berusten. Willem had tegen Hylke zijn dag niet kwam al gouw een schijf achter ( kwam dit dat hij steeds op zijn telefoon zat te kijken hoe cambuur de ene na de andere goal maakte ).Maar met een schijf voor begon Hylke steeds minder te dammen en kon Willem met enig geluk nog remise halen. Sipke had in Sjoerd een kwaaie, die Sipke na verlies schoof.

Eeltje mazzelt tegen Willem

In de vierentwintigste ronde mazzelde Eeltje tegen Willem die in een remise stand er te lichtzinnig over dacht en nog verloor. De beide broers Bronger dachten elk een winnende zet te vinden voor Eeltje maar zo als altijd hadden ze dit weer mis .Reinout stond toch niet gemakkelijk tegen Jeppe maar wist toch weer te winnen .Sietse was al snel een schijf voor gekomen tegen Sake en dat brak Sake in het eindspel op. Sipke leek tegen Pieter een mooie remise te halen maar in een dunne stand wist Pieter toch nog te winnen door wat zwakke zetten van Sipke. Jaap moest verlies incasseren tegen stage loper Berttus de Vries die in het eindspel met dammen de sterkste bleek.

Laatste geplaatste foto's

t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014 t/m 2014

Speelaccommodatie

"Britsenburg"
M. v. Coehoornwei 16a
Britsum 
tel. 058-2574357

Sponsoren

haarboetiekje.png hessels.png vanderwagenstiens.png logo_Broekenslogo.png logo-echte-bakker_nico--aeltsje-de-groot.png pearle.png Rijpstra.png Hellema.png JurjenVeninga.png overeinder_logo2.png Van-Lingen.png kolthof.png rrs.png